בינה מלאכותית אמזון

הקשר בין בינה מלאכותית למכירות באמזון  

במהלך השנים האחרונות, ראינו כיצד אמזון הולכת ותופסת את הנתח הרחב ביותר של הרכישות בפלטפורמת המסחר הדיגיטלי. הממשק הנוח שלה וההתאמה החכמה שלה לצרכים של הלקוח הובילו את הקהל להתאהב בנוחות שלה ולזנוח חברות ותיקות אחרות. 

את ההצלחה שלה, בנתה אמזון בעזרת טכנולוגיית בינה מלאכותית מדויקת להפליא, שיושבת על נקודות אסטרטגיות של מכירה. כך, על ידי ניבוי וצפייה בצרכים וברצונות של הלקוח, הפכה אמזון לפלטפורמה החזקה בעולם וללא עוררין.

אסטרטגיות הבינה המלאכותית, פועלת בשלושה מישורים בהם נתקל הלקוח בשיטוט באתר:

 

אסטרטגיה 1: המלצות על מוצרים

אסטרטגיית המכירות מספר אחת של אמזון היא המלצות על מוצרים. סביר להניח שתזהו את זה בחלקים כמו "מומלץ עבורכם", "מוצרים שעשויים למצוא חן בעיניכם" או "לקוחות שקנו את זה, רכשו גם".

 

רוב הקונים ברשת כבר התרגלו לפיצ'רים כאלה. אבל אם תחשבו איך אמזון עושה את זה, זה בעצם די מדהים. החברה משתמשת בבינה מלאכותית כדי לעבד נתונים ולחזות בדיוק מה כל לקוח צפוי לקנות, אחרי שיצרה את המידע, היא מייצרת דרכים חכמות "להגניב" את ההמלצות האלו לחוויית הקנייה.

 

למעשה, בינה מלאכותית מאפשרת לאמזון להפוך חנות מקוונת פסיבית לסביבת מכירות פעילה (ומבלי שירדוף אחריכם מוכר שרוצה להוציא מכם כמה שיותר אחוזים לבונוס שלו). 

זה עושה פלאים כשמדובר במעורבות הלקוחות ובסך המכירות. באופן ספציפי, תכונות הבינה המלאכותית של אמזון, עוזרות להפחית את שיעור העזיבה של דף הכניסה ב- 10-15% ולהגדיל את מעורבות הלקוחות ביותר מ- 40%.

 

בזמן שלקוחות עוברים באתר האינטרנט של אמזון, המלצות הבינה המלאכותית ממשיכות לגרום ללקוחות להיות מעורבים ולרכוש יותר ויותר. 

בסופו של יום, פיצ'ר המכירה הזה מהווה כ- 35% מרכישות הלקוחות! בהתבסס על היקף המכירות העצום של אמזון, המשמעות היא שתכונות אלה שוות כ -50 מיליארד דולר.

 

אסטרטגיה 2: רלוונטיות חיפוש

המלצות על מוצרים הן הדרך של אמזון ליצור מכירות לפני שהלקוח בכלל יודע מה הוא רוצה לקנות. אבל מה עם מתי לקוח יודע? מה לגבי כאשר לקוח מחפש פריט ספציפי?

 

כאשר לקוח משתמש באפשרות החיפוש של אמזון, הוא ימצא עצמו מוצא ולוחץ על מוצר 42% מהזמן. לעומת זאת, קונים המחפשים מוצרים ברשת המתחרה, וולמארט, מקליקים בחיפוש רק 16% מהפעמים. הבדל פשוט אסטרונומי.  אגב, המצב של אטסי וושל בסט ביי גרוע עוד יותר. חיפושי הלקוחות שלהם מסתיימים בקליקים 13% ו -12% מהזמן, בהתאמה.

 

בתיאוריה, זה אמור להיות קל להראות ללקוחות את המוצרים שהם רוצים כאשר הם מבקשים אותם במפורש. בפועל, ברור שזה לא המקרה.

 

אז למה אמזון כל כך טובה בחיפוש? 

ובכן, מתברר כי לאמזון יש יותר מ -800 מהנדסים עם מומחיות ברלוונטיות לחיפוש. טכנאים מתוחכמים אלה מביאים את עצמם במשך כל היום לחשוב כיצד להבין את משמעות חיפושי הלקוחות בעזרת ניסיון להבין את אופן החיפוש והכתיבה בשפה "טבעית" ופשוטה. הם מנסים להבין כיצד להעריך את הרלוונטיות של תוצאות החיפוש באמצעות ניתוחים סטטיסטיים, וכיצד להבין את ההקשר של חיפושים המבוססים על  אופי הפעילות באינטרנט.

 

כל העבודות האלה משתלמות בצורה נאה, מאד. אמזון מסוגלת להשתמש בבינה המלאכותית שלה, כדי להמיר פי 3 יותר כשהלקוח מבצע חיפוש, מאשר המתחרות שלה. בהתבסס על היקף המכירות של אמזון, המשמעות היא שהחברה מרוויחה 800 מיליון דולר נוספים בחודש, או בערך 10 מיליארד דולר בשנה, עם תכונות החיפוש המשופרות הבנויות על הבינה המלאכותית שיצרו בחברה.

 

אסטרטגיה 3: פרסום מבוסס בינה מלאכותית

ההמלצות המדויקות של אמזון ואפשרויות החיפוש המותאמות ללקוח ברמה הכי גבוהה, מאפשרות לחברה להתאים את המוצרים הנכונים לקונים הנכונים. ברור שהדבר השפיע על הלקוחות שמחבבים את האתר ומצביעים ברגליים (או בקליקים במקרה שלנו). כ- 89% מהקונים בארה"ב מדווחים כי הם נוטים יותר לקנות מוצרים מאמזון מאשר כל פלטפורמה אחרת. עם זאת, מה שלעתים קרובות מתעלמים מכך הוא כמה אמזון הופכת לפלטפורמה מושכת למפרסמים.

 

באמזון יש את שני הדברים העיקריים שמפרסמים מחפשים. 

האחד, קהל קונים גדול ונאמן לחברה, שרק מחכה לטרגטינג של המפרסמים. 

ושניים, אמזון נפלאים בלייצא את החיבור בין הקהל למוצר הרלוונטי. באמצעות הבינה המלאכותית, יכולים לנתב את הפרסומות הנכונות ללקוחות הנכונים.

 

מפרסמים מקדמים את המוצרים שלהם באמצעות אמזון על בסיס תשלום לקליק. זה מצוין למפרסמים, שיודעים שהמוצרים שלהם מוצגים רק ליוזרים עם סבירות גבוהה לקנות, וזה מצוין אף יותר עבור אמזון, כי החברה זוכה משני הכיוונים. לא רק שאמזון מוכרת מוצרים במיליארדי דולרים, היא גם מרוויחה מיליארדי דולרים כדי שהמוצרים האלו יוצגו ללקוח!

 

עסק הפרסום הרווחי הזה צומח במהירות. לקראת שנת 2020 אמזון מתקדמת לצבור 20 מיליארד דולר בהכנסות "אחרות", קטגוריה המורכבת ברובה מהכנסות מפרסום. המשמעות היא שהמלצות ההבינה המלאכותית והחיפוש המשופר של אמזון, לא רק יוצרות מכירות של כ- 60 מיליארד דולר, אלא גם יוצרות אפשרות ל -20 מיליארד דולר יותר באמצעות פרסומות ממוקדות בינה מלאכותית.

 

 


 

קראו גם: מסכמים עשור: אמזון מ2010 עד היום

מקור הכתבה, מתוך Industrial Distribution 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

רוצים להישאר מעודכנים?
השאירו את המייל שלכם ונשמח לעדכן אתכם!

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך

רגע לפני שיוצאים...

קהילת הפייסבוק המדהימה שלנו מזמינה אותך להנות מטיפים שווים,
מאמרים וכתבות על אמזון בעברית וכל העדכונים הכי חמים!

Contact Us

דילוג לתוכן