היצר הפנימי הנוסטלגי שלי מתקופתי בפוליטיקה לוחץ עלי להתייחס קצת יותר בהרחבה לשגעון של טראמפ ומעלליו לכלכלה העולמית + יש לי כמה עצות וטיפים מעולים בשבילכם, אז עצרו הכל ותנו קריאה מהירה
- תור הזהב בין השנים 14-17
- תור הסינים בין השנים 17-20
- תור הקורונה/והאגריגרטורים בין השנים 20-21
- תור פוסט הקורונה בין השנים 21-24
- וכעת… תור טרמאפ שהחל עם 2025
כי רק אתמול טראמפ אמר ש"גם סין רוצה לעשות עסקה, מאוד, אבל הם לא יודעים איך להניע את זה. אנחנו מחכים לשיחתם. זה יקרה".
והיום הוא כבר הודיע שהוא מקפיא את הקפצת המכסים ל-90 יום לכל העולם, מלבד סין כרגע.
במילים אחרות, בבית הלבן מתנהלות עסקאות כרגע והתקשורת לא מספרת לנו הכל.
יש סיכוי לא מבוטל שסין, אחרי שהיו חייבים לנפח את החזה קצת, ירדו מהעץ הגבוה שהם טיפסו. המהלך שלהם היה בעיקר בשביל שזרוע התעמולה שלהם תיראה "חזקה" בעיני העם שלהם. סין לא קיימת בלי הדומיננטיות הצרכנית של המערב, אז אני באמת חושב שעסקה כלשהי בסוף תקרה, אחרי שגם טראמפ יסיים עם משחק הצ׳״יקן שלו.

זו לא תוכנית הישרדות כלכלית אלא יותר תוכנית הישרדות עתידית. ולמען האמת, הרבה מהעצות האלה היו גם רלוונטיות בעבר, אבל היום נראה כמו זמן מצוין לסקור אותן שוב.
2- לנהל משא ומתן מחדש על תנאי הייצור עם הספקים שלכם – מעולם לא הייתה תקופה מעולה יותר מעכשיו לנהל משא ומתן על תנאי שוטף + 60 או 30 עם המפעלים שלכם. זה אומר שאתם משלמים את היתרה הסופית רק אחרי שחלפו 30-60 יום מאז שהמלאי בידיכם.לא עוד תשלום בלנס לאחר האינספקשן ותנאי לשחרור הסחורה מהמפעל! יש לכך השלכות מרחיקות לכת להפליא על תזרים המזומנים שלכם וכרגע זה שווה את הטרחה למו״מ עם הספקים.
4- השקה באמזון אירופה – 99% מהסלרים שאני מכיר חוששים משוק הזה הרבה יותר מדי ולשווא. הגיע הזמן לאמץ את אירופה. רשת ה-FBA של אמזון בנויה שם לתפארת. זה לגוון ערוצי מכירה, זה לפזר את הביצים בין כמה סלים. אם יפרוץ הגיהנום באמריקה, למותג שלכם תהיה נוכחות במדינות אחרות.
5 – יצור/קניית מוצרים מקנדה וכניסה לנישות חדשות – למרות שהייתה הראשונה על הכוונת של טראמפ, איכשהו קנדה יצאה בזול מכל מה שבא לאחר מכן. ישנן הזדמנויות ייצור נפלאות בקנדה, השילוח קרוב וזול יחסית לארה״ב. כמו כן, תחשבו על נישות חדשות ואחרות ממה שאנחנו מכירים, לא פרייבט לייבל קלאסי, נניח Amazon Custom או Amazon Handmade, תחשבו על אמזון כפלטפורמה למכירת מוצרים, מה שהיא בעצם, תצאו מהפרדיגמה של מותג, לא עוד השקת Hero Product בודד שכל הביצים בסל שלו ובניית מותג, זה היה נכון לעידנים שלפני עידן הפוסט קורונה.
6- תחשבו מחוץ לקופסא – משלוחים קטנים ורציפים מתחת ל800$ לארה״ב, שינויי אסטרגטיות שיווק ומכירות, לבחון את מודל הFBM ישירות מהספק/מחסן אחורי בסין, קבוצות רכישה למכולה ועוד… יש מה לעשות רבותי!
העתיד בהחלט לא קודר כמו שהתקשורת רוצה שנאמין. המציאות היא שהסדר הפיננסי העולמי משתנה לנגד עינינו ואני רוצה שתהיו בעיקר מוכנים לחבק את השינוי ולא להירתע ממנו, כך תוכלו גם להרוויח מכל מה שקורה, ובעתיד – בתקווה גדולה, לצחוק על כל זה