אמזון, ענקית הקמעונות הולכת וגדלה משנה לשנה, וכעת מתבססת גם אצלנו בישראל הקטנה.
ההתפתחות הזו גרמה למוכרים רבים לתהות האם כדאי להם להצטרף לספינה ולהתחיל למכור דרך האתר.
אם תחקרו מעט את הפלטפורמה, תגלו אתר די מדהים, שברור לכולם מדוע הוא הפך לאתר המכירות החשוב ביותר בעשור האחרון. תוך מספר דקות תוכלו להירשם כמוכרים, ואחרי כמה קליקים גם לייצר דפי מכירה עבור המוצרים שלכם. יחד עם זאת, על מנת להחליט אם מתאים לכם למכור באמזון, צריך לקחת בחשבון הרבה יותר גורמים.
אז האם תוכלו להתמודד עם הדרישות של אמזון ולמכור?
נסקור כעת רשימה של גורמים שיעזרו לכם לבצע החלטה מושכלת, אם כדאי לכם להתחיל את הרומן עם החברה הענקית הזו:
1. כמעט כל אחד יכול לרשום מוצרים למכירה באמזון.
נקודה זו חשובה בעיקר בגלל עומס המוצרים שהאתר מציע. לא יוצא דופן למצוא עשרות – אם לא מאות משווקים המציעים את אותם מוצרים באמזון.
צפיפות זו יוצרת תחרות מחירים, כמו גם תמריצים להתעלם מהתמחור המינימלי המפורסם המוצע של היצרן. התמודדות עם התחרות הגדולה היא לייצר מוצר שיש בו בידול וערך שכל המוצרים הדומים לו אינם מסוגלים להתחרות.
יש לכם מוצר מנצח? אז אין לכם סיבה לפחד מהתחרות, כל שתצטרכו הוא לבנות דף מכירה חזק שיציג אתכם כראוי.
הפרמטר הבא אליו אתם חייבים להתייחס עם מוצר מנצח, הוא דף מכירה מנצח. ברגע שתייצרו דף עם תמונות מקצועיות, טקסט חכם שמתאים לקהל היעד ומילות מפתח שיסייעו לאלגוריתם של אמזון לגרום למוצר שלכם להופיע במקומות הנכונים, אתם על דרך המלך.
איך מייצרים ליסט טוב? (ליסט הוא דף המוצר באמזון) עליכם קודם כל להשתמש נכון בתמונות. תמונה טובה תהיה כזו שנוצרה עבור אמזון, תואמת את הדרישות שלה ומושכת את העין בצורה הנכונה. גם אם אתם צלמים מצויינים ובפעם האחרונה שצילמתם את הבניאס כולם החמיאו לכם, זה לא המקום להציג את היכולות. התמונות שלכם באמזון הן שער הכניסה של הלקוח אל החנות שלכם ואתם צריכים לתת להן את הכבוד הראוי. אותו כלל תקף לגבי הכותבים לדף המוצר. השתמשו באנשי מקצוע שבאים מהתחום לבניית הליסט שלכם, צלמים וכותבים עם ניסיון מוכח באמזון יוכלו לעזור לכם לבנות חנות שבאמת שווה להיכנס אליה.
2. אמזון קובעת את כללי השוק שלה
אמזון היא הבעלים הבלעדיים של המידע והלידים על הלקוחות שלה. יש לה יכולות של איסוף כמויות אדירות של נתונים מתוך רכישות הלקוחות והם חולקים רק חלק מינימלי עם המוכרים עצמם. מידע זה מאפשר לאמזון לקדם את המותגים הפרטיים שלה על פני מותגים אחרים. אם כך, למה כל-כך הרבה מוכרים משתמשים בפלטפורמה שכביכול אינה הוגנת?
פשוט מאד, יש דרך למכור את המוצר שלכם תחת אמזון, בתוכנית Fulfillment by Amazon – FBA, תוכנית ההגשמה של אמזון, באופן זה יהפוך המוצר שלכם לחלק מהאסטרטגיה של אמזון והוא יקודם גם כן!
קצת על FBA: למעשה זו תוכנית ההגשמה של אמזון המוצעת לכל מוכרי צד ג'. מוכרים מכניסים את המוצרים שלהם לרשת מרכזי ההגשמה של אמזון, וכאשר לקוח מבצע הזמנה, אמזון מבצעת את מילוי ההזמנה ולא המוכר. המשמעות היא שאתם מקבלים שקט ממחסנים, ממעקבים ומאחריות על מצב החבילה. כמובן שאמזון זוכה לעמלה שמנה על השימוש של המוכר בשירותיה, אך החברה גם מעניקה למוכרי FBA מספר יתרונות שמוכרים רגילים לא זוכים אליהם. כך לדוגמא, מוצרי FBA כאים לשימוש באמזון פריים- תוכנית שילוח מהיר והנחות ללקוח שמגדילה משמעותית את ההמרה ע"י הלקוח.
3. כאשר מוכר באמזון מקבל הזמנות, הוא אינו הבעלים של קשרי הלקוחות.
כל מכירה נתפסת כעסקה חד פעמית, והמוכרים אינם רשאים לשווק או לשווק מחדש ללקוחות אלה לאחר המכירה.
אז בעוד שלמוכרים יכולות להיות יכולות CRM מתוחכמות עבור ערוציהן שאינם אמזון, כמעט כל המומחיות והטכנולוגיה הזו אינן רלוונטיות עבור לקוחות שנוצרו דרך שוק אמזון.
אגב, יש דרכים לשווק מחדש ללקוחות בשיטות זהירות שונות, עליהן נרחיב במאמר נפרד.
4. לא תקבלו סיוע פרטני מהחברה.
אמזון מבהירה כי אחריות המותג להבטיח את הפצתו בעצמו. כלומר, לעתים רחוקות אמזון תסתבך בסיוע למותגים בהסרת משווקים לא מורשים, ובכך תאפשר לכל אחד למכור כל מוצר באמזון. עקב כך נכנסים לפעמים המון מוכרים למכירה של אותו המוצר, התחרות גדלה וכך גם המשחק המלוכלך. אם יש לכם מותג רשום על המוצר שלכם, תזכו להגנה גדולה יותר וסביר שתוכלו לחמוק מהקשיים האלו.
5. שירות לקוחות בלתי מתפשר.
שירות הלקוחות של אמזון הוא הדבר החשוב ביותר מבחינתה. זה הדבר בו היא מתגאה יותר מכל. על כן, החברה דורשת מהמוכרים בפלטפורמה להיות זמינים ללקוחות שלהם 24/7. על כל שאלה יש לענות תוך זמן של עד 24 שעות, דרישה זו חלה על כל יום בשנה, גם שבתות וחגים. אמזון גם עוקבת אחר סף החזרות המוצרים של החנויות השונות, מתייחסת לתלונות ולביקורות נמוכות מהלקוחות, עליכם לעמוד ברף ובסטנדרטים של החברה. כאמור, הדבר החשוב ביותר לאמזון הוא הסטנדרט הגבוה שהם מציבים מול הלקוח. יש להם את הדרישות הגבוהות ביותר בענף בכל הקשור לזמני משלוח, דוא"ל אישור, שיעורי ביטול הזמנות, ושלל קריטריונים אחרים.
עבור עסקים רבים שאינם אמזון, תקנים אלה עשויים להיות מעבר למה שהם יכולים להתמודד איתם, ומכאן ששוק אמזון עשוי להיות מחוץ לתחום האפשרות למכור בו. גם כאן, אם אתם מוכרים תחת FBA, אינכם צריכים להתמודד כלל עם הלקוח, מלבד הפניה שלהם ישירות אליכם.
כדי להתמודד עם מענה מהיר יש לנו שלל פתרונות, מוזמנים ליצור עמנו קשר ולקבל מידע נוסף.
6. עיסוק באמזון זה לא עסק פאסיבי שקט
אם חשבתם שהעיסוק הוא הכנסה פאסיבית וצדדית שלא דורשת השקעה, תחשבו שוב.
כדי לתחזק חנות באמזון צריך להיות מעודכנים, ללמוד באופן מתמיד, לשמור על מעקב ולהקצות לכך זמן מוגדר. יש צורך באסטרטגיית השקה סדורה, ביצוע מעקבים והבנת המידע והסטטיסטקות שאמזון מספקת.
כפי שאתם מבינים, תחילת העסק דורשת השקעה מרובה מהזמן שלכם והמון מוטיבציה, עם זאת, השנה לנכנסים החדשים יש יתרון משמעותי- יש את אלו שסללו את הדרך ומכירים את השיטות הנכונות ביותר לעבודה מול אמזון. זה המקום להשתמש באאוטסורסינג ולנצל את הכלים והידע שזמין היום ולא היה שם בעבר.
7. אמזון מתעדפים בעלי מותגים רשומים
יחד עם התחרות שגדלה, אמזון מעוניינת לכוון את המוכרים לבניית מותגים רשומים. אלו בעלי המותג הרשום (BR), מקבלים הטבות חשובות באופן בו מאפשרים להם לפרסם את המוצרים שלהם ועל כן רצוי לרשום מותג כבר בהתחלת המכירה באמזון.
רישום מותג- Brand Registry הוא למעשה רישום של מותג באופן פורמאלי דרך אמזון, הוא נעשה דרך עו"ד שמתמחה בכך וכיום אמזון יכולים לסייע לכם בהליך זה ישירות מולם.
אז שורה תחתונה, האם כדאי להתחיל למכור באמזון בשנת 2020?
הכניסה לאמזון יכולה להיות מאתגרת אך יחד עם זאת האפשרויות לצמיחה ושגשוג בתוכה הן עצומות. אנו ממליצים לכם להשתמש באנשי המקצוע לבנייה וההתחלה של העסק כדי שתוכלו בהמשך להנות ממנו ולקצור את הפירות.
מוזמנים ליצור עמנו קשר ונעזור לכם להתקדם בכל אחד מהשלבים הדרושים למכירה באמזון.
בהצלחה במסע!