זה לא סוד שכמות הזמן שאנחנו מבזבזים ברשתות החברתיות היא עצומה. סוד גלוי אחר הוא שכל מותג שמחשיב את עצמו, חייב שתהיה לו נוכחות ברשת החברתית. (זאת האופנה ארתור, וכולם חייבים את זה עכשיו).
קחו נתון:
הידעתם ש90% מהצרכנים שעוקבים אחרי מותגים ברשת, יעדיפו לרכוש מהמותג שאחריו הם עוקבים? כן. 90%. זה מלאן! אלו הנתונים שנוצרו מאז משבר הקורונה וחיי הבידוד והסגרים.
אז ברור שצריך להיות שם, אבל איך תעשו את זה נכון ואפקטיבי?
במהלך השנים שבהן ניהלתי רשתות חברתיות עסקיות, אספתי טיפים רבים שמצאתי כיעילים במיוחד בבניית נוכחות רשת אפקטיבית למותג. במאמר זה אפרט נושאים מרכזיים ששווה לכם ליישם בבנייה ובבחירת רשת הסושיאל מדיה לעסק שלכם.
יש כמה מרכיבים מרכזיים שאתם חייבים לקחת בחשבון כשאתם משתמשים ברשתות החברתיות:
-
השעון מתקתק:
מהרגע שעוקבים אחריכם ברשתות החברתיות, יש לכם מחויבות מרכזית שתצטרכו לקחת בחשבון. עליכם להיות פעילים מספיק ולענות ללקוחות שלכם על שאלות וטענות. אתם צריכים לתת מענה בזמן סביר, כיוון שהלקוח שראה אתכם וכתב שאלה, בתוך שבריר שניה כבר גולל בפיד לדבר הבא. זמן תגובה כאן, הוא מפתח לבניית קשר עם הלקוחות שלכם. אם אין לכם את הזמן ואת היכולת, עלול להתרחש אפקט בומרנג ולעשות לכם יותר נזק מתועלת. הרי אין דבר מעצבן יותר מלפנות לבית עסק ולקבלל דממת אלחוט כתשובה.
-
תהיו רלוונטיים בול בפוני:
כבר ביצירת מוצר, עליכם לייצר פרסונה של קהל היעד שלכם ולפצח במי בדיוק מדובר. אך כשמדברים על הרשת החברתית, צריך לקחת את זה עוד צעד קדימה. להכיר את הקהל, מה הוא מחפש כשהוא מגיע אליכם, מה הוא צריך ומה יועיל לו, וזה לא רק המוצר הספציפי שלכם. בעבר הרשתות החברתיות היוו כר להצגת עוצמה- ממש השואו של המותג. היום המשחק ברשת שונה לגמרי. המותג כלל אינו במרכז. הצרכים, הרצונות, הלקוח- הם המרכז, הם מה שיביאו אתכם ליצור תוכן עם ערך ששווה לעקוב אחריו.
אגב, שווה להזכיר שאחד היתרונות של מערכות הסושיאל מדיה היא היכולת שלנו לבדוק את מידת המעורבות של הגולשים. די מהר תוכלו לכוונן ולשפר את התכנים שלכם בהתאם למה שהלקוחות שלכם אוהבים.
-
לימדתם היום משהו חדש?
כשלקוח פוטנציאלי עוקב אחרי ברנד מסוים, הוא לא ירצה מיד לבצע רכישה, הוא מעוניין ראשית ללמוד משהו מהמותג שאחריו הוא עוקב. לקבל למשל טיפים ורעיונות מועילים ששווה לבצע ולנסות בבית. אם תתנו ערך מהסוג הזה, לקוחות ירצו לעקוב אחריכם ויהנו מכך. הדוגמאות הפשוטות הן למשל בתחום המטבח. מותגים מהז'אנר יוכלו לתת טיפים באפיה ובישול, מתכונים ועוד. בכל נישה תוכלו למצוא את המקום בו תוכלו לתת ערך לימודי מוסף כדי שיהיה שווה לעקוב ולבזבז עליכם את הזמן ובהמשך את הכסף.
-
בחירת הרשת החברתית הנכונה
יש לכם זמן להיות פעילים בכל הרשתות החברתיות? מגניב, אבל לא תמיד הכרחי. רצוי לבחור את הרשתות שהכי רלוונטיות למותג שלכם.
איך עושים את זה? הדרך היעילה ביותר כוללת שני צעדים:
- ביחנו את הלקוח הפוטנציאלי שלכם. תשאלו את עצמכם, איפה הלקוח שלכם מסתובב? מה הרשת החברתית העיקרית שבה הוא נמצא? אם האווטר שלכם נמצא בעיקר בפייסבוק- לכו לשם. אם באינסטה- אז שם, ואם בטיקטוק- קיצר, קלטתם ת'קטע.
- ביחנו את התחרות שלכם. באילו רשתות חברתיות נמצאת התחרות שלכם? איפה הם חזקים ומבוססים ואיפה מדשדשים. גם כך תוכלו לקבל אומדן די ברור לרשת שבה שווה לכם להשקיע. חשוב לציין שאם המתחרה שלכם לא מבוסס כלל ברשת מסוימת, יש לכך שתי אפשרויות- או שהקהל שלכם פשוט לא נמצא שם, או שהמתחרה לא השקיע שם מספיק משאבים ושזו הזדמנות פז לבסס לעצמכם מעמד באותה הרשת.
-
לפנק, לפנק, לפנק.
הכוונה היא לא באחוזי הנחה, למרות שזה תמיד מבורך. הכוונה היא לתת ערך. ערך זהו תחום שכמעט ואין בו את המונח "יותר מדי". קהל שרואה שאתם מקצועיים, יודעים על מה אתם מדברים, משתפים ידע ותוכן (שאולי לעתים אף עולה כסף), זה קהל שמבין שאפשר לסמוך עליכם ושאתם מסורים מכל הלב. מבחינתם אתם מותג שאפשר לרכוש ממנו בלב שקט ואפילו לשתף חברים.
ומה לגבי קמפיינים ברשתות החברתיות?
זהו נושא בפני עצמו שגם עליו ארחיב בהמשך, עם זאת, חשוב להכיר את מבנה הפלטפורמה כשבונים קמפיין ברשת החברתית. זיכרו שלא מדובר בקהל שנכנס כדי לרכוש או כדי לחפש אתכם, מדובר בקהל שבא על מנת לצרוך תוכן. מי שמסתובב עכשיו בסושיאל, רוצה אולי משהו טוב לקרוא, אולי לצחוק ואולי סתם מתחזק את הפטיש שלו לחתולים- כך או כך, הקמפיין שלכם כנראה יגיע אליו באמצע כל הטוב הזה.
לכן, הקמפיין צריך להיות מותאם- עליו להיות מושך ואטרקטיבי, להיבנות בהתאמה למשפך השיווקי של הקהל הקר שמסתובב בו, וחייב חייב חייב להיות מדויק לפלטפורמה שבה הוא נמצא מבחינת התוכן שלו.
אם תרצו עזרה בבניית הקמפיינים הממומנים ברשתות החברתיות, צרו קשר, יש לנו כמה פתרונות בשבילכם.
לנהל רשת חברתית זו משימה שיכולה להיות מאתגרת, אם תבנו בסיס נכון ואסטרטגיה מתוך מחקר ולמידה, אתם בדרך המלך להצלחה.